Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

İstanbul Rumeli Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi , Mimarlık, İç Mimarlık, Radyo,Televizyon ve Sinema , Gastronomi , Halkla İlişiler ve Reklamcılık Bölümlerinden oluşmaktadır. Fakülte, gelişmiş müfredatı ve uzman akademik kadrosu ile mesleğinde yetkin, sosyal sorumluluk bilinci yüksek, eleştirel düşünceye açık , yaratıcı ve gündemi takip eden meslek insanları yetiştirmeyi hedefler. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan ders programları, teorik ve uygulama çalışmalarının yanında, atölye çalışmaları, alan gezileri ve sektör temasları ile öğrencilerin mesleklerinin tüm bağlantılarını anlayabilen ve yorumlayabilen bireyler olmasına katkı sunmayı öncelikli amaç haline getirir.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi farklı programları bünyesinde barındıran yapısı ile öğrencilerinin ve akademisyenlerinin interdisipliner bir çalışma ortamı içinde faaliyet göstermesine olanak tanır. Fakülte ulusal ve uluslararası çalışmaları takip eden ,yaratıcı çözümler ile her alanda var olabilen, üretken, girişimci mezunları ile küresel ölçekte varlık göstermeyi amaçlar.

Üniversitemiz Senatosu’nun 05.07.2023 tarihli  ve 2023/12-07 Sayılı kararı ile 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’ndan itibaren, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Eğitim Öğretime Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesinde devam edecektir.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Haberleri

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Tarafından Catering Yemek Sektörü ve İstihdam Konulu Seminer Gerçekleştirildi

22 Mar, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından Mehmet Balcı Yerleşkesi Akın Akkan Konferans Salonunda düzenlenen "Catering Yemek Sektörü ve İstihdam" konulu seminerde, FA Grup Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Gastronomi ve Aşçılar Derneği Onursal Başkanı Tuncay BAYCAN konuşmacı olarak katılım sağlandı.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Mediacast Experience Center'ın Dijital Mecralarda Canlı Yayın Deneyimi Workshop'una Katıldı

19 Mar, 2024

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Tarafından Melodi Çikolata Üretim Fabrikası Saha Gezisi Gerçekleştirildi

19 Mar, 2024

Ben Eskiden Çok Ünlüydüm Adlı Tiyatro Oyunun Prodüksiyonu Öğrencilerimiz Tarafından Tamamlandı

05 Mar, 2024

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Öğrencileri Teknik Gezi Gerçekleştirdi

18 Ara, 2023

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü'nde verilen Fiziksel Çevre Kontrolü I -Fiziksel Çevre Denetimi dersleri kapsamında, 10 Kasım 2023 tarihinde Öğr. Gör. Onur Koca yürütücülüğünde UNICERA-Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarına teknik gezi düzenlendi.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Saha Gezisi Etkinliği Gerçekleştirildi

18 Ara, 2023

Türkiye ile dünya gastronomi arasında köprü görevi görmeye devam eden ve dünya gastronomi etkinlikleri arasında ilk iki sırada yer alan Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı'nın 8.'si 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde “Coğrafya” teması çerçevesinde gerçekleştirildi.

Mimari Sulu Boya Atölyesi Etkinliği Gerçekleştirildi

09 Oca, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin katılımı ile “Franz Kafka'nın Edebi Eserlerinde Mekânda Deneyimlenen Duyusal Katmanlar” isimli mimari sulu boya atölyesi etkinliği gerçekleştirildi.

Danışmanlık Saatleri