Meslekte İlerleme

Gastronomi Uzmanları, geleneksel Türk ve Dünya mutfak akımlarının tarihten günümüze kadar geçirdiği tüm süreçlere hakim olabilmektedir. Gıda bilimleri ile ilgili aldıkları teorik birikimle tasarladıkları ürünü en doğru ve en sağlıklı şekilde üretebilmektedir. Türk mutfağının uluslararası alanda tanıtımını yapabilecek, tüm dünyada hızla gelişen gastronomi turizminde ülkemizin bulunduğu konumu yükseltme ve sağlamlaştırma vizyonu üstlenebilmektedir. Var olan mutfak akımlarının yanı sıra, kendi yetenekleri doğrultusunda özgün tasarımlar oluşturarak gastronomiye katkıda bulunmaktadırlar. İstanbul Rumeli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri, lisans eğitiminden sonra yüksek lisans yaparak akademik kariyer yapabilir. Akademisyen olarak da görev yapabilmektedir.