Mesleğin Gerektirdiği Nitelikler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları programını tercih ederek sektörde Gastronomi Uzmanı olarak çalışmak isteyenler;

• Bir bilim insanı gibi gıdaların yapısal özelliklerine, tarladan sofraya kadar geçen süreçte uğradığı değişimlere ve proseslere hâkim olmalıdır.

• Gıdaların duyusal ve karakteristik analizlerini yapabilmeli, yemeğin ve yemek pişirmenin tüm ilkelerine hâkim olmalıdır.

• Gastronomi aynı zamanda bir mutfak sanatıdır ve gastronomi uzmanı mesleğini icra ederken, temel sanat ilkelerini, renkleri, ışıkları, kullandığı malzemelerin dokularını ve bunların birbirleriyle uyumlarını göz önünde bulundurmalıdır.

• Her zaman disiplinli ve sorumluluk sahibi olmalı, hem mutfak hijyenine hem de kişisel hijyene son derece önem vermeli, hijyen konusunda uluslararası standartları en iyi şekilde uygulamalıdır.

• Alanındaki yenilikleri sürekli takip etmeli, değişime ve gelişime açık, liderlik vasfına sahip ve iletişim becerisi kuvvetli olmalıdır.