Eğitim Süresi ve İçeriği

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün 4 yıllık eğitiminde ilk yılda uygulama dersleri ön planda tutulmamaktadır. Türk mutfak kültürünün, Osmanlı mutfak kültürünün ve dünya mutfak kültürlerinin incelendiği yiyeceklerin bilimsel, tarihsel ve kültürel boyutları ile ilgili teorik araştırmaların anlatıldığı ve bilgilerin uygulamaya dökülerek, hazırlama ve sunum gibi özelliklerini içermektedir. Pozitif bilimler ve sosyal bilimlerden faydalanan İstanbul Rumeli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatı bölümü, yiyecek ve içecek kültürünün bilime ve sanata dönüştürüldüğü multidisipliner bir alandır. Bu kapsamda bölümümüz, disiplinli bir öğretim anlayışı gözeterek uygulamalı ve teorik bilgiler veren bir bölümdür. Öğrencilerin el becerilerini geliştirmek amacıyla yemek pişirme teknikleri, Türk ve Dünya mutfaklarının uygulamalı eğitimlerinin verildiği uygulama mutfağı bulunmaktadır. Ayrıca bölümde, temel gastronomi bilimleri, temel sanat eğitimi, sağlıklı beslenme, mutfak sanatları, gıda teknolojileri, gıda hijyensanitasyon ve iş güvenliği, girişimciliği ön plana çıkaran pazarlama ve satış yöntemleri, muhasebe ve maliyet kontrolü gibi derslerle de kaliteli bir eğitim sunulmaktadır.