Bölümün Amacı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, geleneksel Türk mutfağını en iyi şekilde kavrayan, geliştiren ve uluslararası alanda tanıtımını yapan şefler yetiştirmenin yanı sıra geleneksel Türk mutfağını korumak ve geliştirmek adına akademik ve bilimsel çalışma imkânı da sunmaktadır. Gastronominin hem bir bilim, hem de bir sanat dalı olduğu ilkesinden yola çıkarak, geleceğin gastronomi uzmanlarına gıda bilimleri, gıda teknolojileri, gıda hijyeni gibi temel bilimsel öğretilerin yanı sıra mutfağın sosyal, kültürel ve sanatsal yönünün aktarılması amaçlanmaktadır. Bölümümüz beslenmenin sadece karın doyurmak ya da yemekten zevk almak olmadığını vurgularken, sağlıklı yaşamın sağlanması ve hastalıklardan korunmada iyi beslenmenin önemini bilen ve bu bilinci yansıtan gastronomlar yetiştirmektedir. İstanbul Rumeli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda da rekabet edebilecek nitelikli şefler yetiştirmektedir.